Отглеждате децата си сама вкъщи? Наръчник за оцеляване

[qr-code align=”left”] Да си майка, която може да си позволи да отглежда детето/децата си вкъщи ви изглежда като благословия, но всъщност си е работа на пълен работен ден!

Лесно можеш да паднеш жертва на монотонното ежедневие. Погълнати от размисли и страсти за идния ден, в един момент се оказваме, че сме на път да загубим и малкото си останал разум! На преден план е грижата за другите и техните нужди. Опасното е, че може да свършим нещастни и отчаяни, загубили своята истинска същност.

Това е пагубно не само за вас, но и за семейството ви. Ето някои съвети как да останете верни на себе си, без да навредите на отношенията си с членовете на семейството си.

  1. Откраднете си време за вас самите. И не се чувствайте виновни за това! Сами или с приятели – отидете на пазар (за забавление, а не защото ви трябват памперси или хляб), на кино, на кафе, на вечеря. Въобще правете нещо, което ще ви разсее и презареди батериите ви до следващата възможност за бягство от реалността. 😉 Жизненоважно е да “бягате от къщи” поне по веднъж месечно! Така няма да загубите връзка с приятелите си, заобикалящия ви свят и най-важното с вашето вътрешно АЗ.
  2. Прекарвайте повече време с вашия любим. Това е от изключително значение за една здрава връзка. Не изпортвайте нещата, защото сте прекалено изморени или имате да наваксвате с почистването. С него сте, защото го обичате! Не забравяйте това и никога не приемайте другия за даденост!
  3. Започнете някаква надомна работа, за да имате допълнителни доходи. Че кой не се нуждае от още пари?!? Има много идеи за домашен бизнес. Когато търсите подходящата за вас, се съобразете с това колко услия, време и енергия ще са трябва да вложите.
  4. Размишлявайте. Толкова сме заети да се грижим за всичко и всеки, че все по-рядко се замисляме за себе си. Медитирайте – важно е за вашето вътрешно спокойствие. Освен това понижава стреса и ви зарежда физически и емоционално.
  5. Бъдете благодарни за това, което имате! Дали то е малко или много, но винаги обръщайте внимание на даровете, с които сте благословени. Ежедневието ни става толкова рутинно и натоварено, че забравяме да бъдем благодарни. Бъдете благодарни за всички хора и неща в живота си – от въздуха, който дишате, чудесното семейство, което имате и домът, в който живеете.

Да отглеждаш детето/децата си вкъщи е нещо, което се отплаща стократно, но лесно можеш да загубиш връзка с реалността, практикувайки го. Тайнатата това да не се случи е никога да не изневерявате на себе си!